Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vzývám VŠECHNY PEDAGOGY a pedagogické pracovníky

9. 4. 2021
Vzývám VŠECHNY PEDAGOGY a pedagogické pracovníky
Vzývám Vás
Vás, kterým naše malé či větší děti, PLNĚ DŮVĚŘUJÍ, učí se od Vás, jste jim vzorem, příkladem, vedením, ovlivňujete jejich vývoj!
Ovlivňujete tak velmi významně budoucnost.
Vzývám Vás a propojuji plně s touto rolí a odpovědností - abyste ji hluboce procítili a přijali, přijali ji i s následky svého dnešního konání.
Děti nepotřebují přepisovat své vrozené schopnosti a talenty, potřebují je především rozvíjet; děti nesou jasné vědomí a jsou to svobodné bytosti, děti se nepotřebují učit poslušnost !
Nepotřebují se ani učit kvanta kdysi dávno sepsaných “vědomostí”, která ani nejsou pravdou či ani nejsou předmětem zájmu dané bytosti.
Není dále možné, aby “někdo” určoval a vnucoval, co a jak se má učit, když to není v souladu se stávajícími podmínkami a situací.
Děti stejně jako každá lidská bytost na Zemi mají vrozené právo na život zde na Zemi v lásce, harmonii, zdraví a respektu, právo na čisté životní prostředí, zdravé vztahy, ... především však na svobodný a autentický projev svého jedinečného já...
 
VELMI POZORNĚ SI POVŠIMNĚTE, ŽE ZDE NEJSOU UVEDENA TATO SLOVA:
STRACH
NEÚCTA
NERESPEKT
MANIPULACE
PONIŽOVÁNÍ
POROVNÁVÁNÍ
TOXICKÉ VZTAHY
NEVÝVOJ / STAGNACE
...
Děti nejsou v žádném případě automaticky povinny převzít a nést následky našich rozmarů, pokřivení, zranění, pohodlnosti, nedospělosti, konzumu...
Vzývám Vás, abyste kvality, které představují tato uvedená zvýrazněná slova, vědomě UCHOPILI A POCHOPILI JEJICH DOSAVADNÍ PROJEV A VÝZNAM, a odstraňovali a postupně odstranili ze své praxe a učinili tak zásadní změnu v celém školského systému a BYLI tak skutečně živoucími důstojnými vzory pro naše děti...

Ano, je to o odvaze, také o vnitřní síle, úrovni vědomí a projevené integritě každého z Vás a toto je skutečný život v plné své podobě (her na schovávanou bylo již dosti).

ČAS na přezkoumání a změnu je právě TEĎ. Můžete to změnit.

Kdo chce chápat, chápe; kdo chce nadále hrát hry, hraje dle vnějšího zadání a ztrácí tím sám sebe.
Zdravím Vás v plném respektu a úctě k Vaší pedagogické roli, neboť sama vím, co obnáší.
Petra Válková
PS:
Takovýchto výzev by mohlo být samozřejmě mnoho, všem rodičům..., všem manažerům... prostě nám všem.
Dosaďte si v tomto případě, jako v rovnici, dle svého zcela svobodného rozhodnutí.