Jdi na obsah Jdi na menu
 


TVORBA Z EGA & TVORBA ZE SRDCE

6. 11. 2018

painter-1246619_960_720.jpg

Pokud tvoříme pod tlakem, ať už svým, nebo vnějším, jedná se o tvorbu z ega – z vlastního chtění, ze strachu nebo usilování o něco… Toto tvoření může sice krátkodobě fungovat, ale stále se namotáváme na karmické kolo a ještě jsme nevystoupili  z duality. Děláme přesně to, co po nás systém, staré myšlení  a jeho nastavený program žádá.

Jedině forma tvorby ze srdce je přirozená. To je tvorba o-pravdo-vého  nastavení pro novou realitu, která nese čistý záměr. Neznamená to však, že odkládáme mysl, naopak jasná mysl vyváženě spolupracuje. Srdce je však kompas, který určuje směr, který nikoho nesvede z cesty. Děje se tak samo a neřízeně v okamžiku Božského načasování. Tady je třeba vytrvat, dozrát a nic neočekávat… Prostě se oddat proudu Života.

Každý, kdo tvoří ze srdce dokáže také správně rozlišit a určit zdroj tvoření podle osobního nacítění. Tato tvorba je konaná v lehkosti Bytí, přirozeném plynutí, pozvedá nás, naplňuje radostí  a motivuje k akci. Pokud ze srdce netvoříme, stáváme se manipulovatelnými pro jiné, jsme unavení a bez životní energie. Svoji sílu a směrování předáváme někam, kde není naše místo,  poslání ani zaměření našeho daru. 

Jen Vesmír uvolňuje stavidla a my pak tvoříme v souladu s námi a se všemi zároveň. Nejsme si vzájemně konkurencí a netvoříme množství stejného, ale doplňujeme se kvalitou své jedinečnosti, kterou každý sám za sebe neseme.Vzájemně se takto podporujeme a spolu rosteme. 

Jen tak můžeme snést každý za sebe své Nebe na Zem a ve spolupráci s ostatními bytostmi vytvořit Ráj pro všechny, kteří tvoří stejným způsobem.

- Renata Xanté

renreika.simplesite.com