Jdi na obsah Jdi na menu
 


Není sůl jako sůl: Himalájská sůl - objevte její léčivou sílu

27. 1. 2015

  

 

Bez soli není života. A přesto je konzumace soli v dnešní době zdraví velice škodlivá. Tento rozpor vzniká tím, že současná tzv. kuchyňská sůl má s prapůvodní solí jen velmi málo společného. Dnešní kuchyňská sůl (dále jen kuchyňská sůl) je téměř výlučně NaCl. Přírodní krystalická sůl je mnohem více než jen NaCl: „skládá nejen ze dvou, ale ze všech přírodních prvků“. Jsou to přesně ty přírodní prvky z kterých se skládá naše tělo a z kterých kdysi vznikl náš život v praoceánu. Naše krev, což je velice zajímavé, je svým složením identická se složením vody v praoceánu. Je opravdu překvapivé, že krev má dodnes stejnou koncentraci roztoku vody a soli, nebo-li solanky, jaký měla voda v praoceánu v době, kdy život opustil moře. Tato solanka v našem těle protéká po více než 90 tisících kilometrech tekutinových drah a zajišťuje stále vyrovnané a regulované udržování tělesných funkcí našeho organismu. 

 

JAK SE ZE SOLI STAL NaCl

Při vzniku průmyslu se začala přírodní sůl chemicky čistit a byla zredukována na sloučeninu NaCl. Esenciální minerály a stopové prvky byly označeny jako „nečistoty“ a byly ze soli odstraněny. Takto ochuzená sloučenina NaCl představuje nepřirozený izolovaný stav. Nemá s původní přírodní solí nic společného a nemůže ani její funkci v našem organismu zastoupit.

 

PROČ POTŘEBUJEME SŮL JAKO CELEK I S JEJÍMI MINERÁLY

NaCl je sama o sobě agresivní substance. Z pohledu biochemie je její vhodnost pro organismus zajištěna jen v případě, že jsou na ní navázány vyrovnávající minerály (draslík, vápník, hořčík, ..) a ostatní stopové prvky. Tyto minerály a stopové prvky mají navíc, biofyzikálně viděno, velice specifické frekvenční vzory, které zaručují geometrickou stavbu struktur. Když tyto geometrické struktury nejsou v soli obsaženy, nemůže-me z ní přijímat žádnou energie a také žádnou životní sílu. Proto bychom přírodní sůl měli konzumovat pro její frekvenční vzory, které jsou shodné s frekvenčními vzory našeho těla.

 

JAK KONZUMACE ČIŠTĚNÉ KAMENNÉ SOLI ZATĚŽUJE NAŠE TĚLO:

Lidské tělo potřebuje cca 0,2 g přírodní soli denně (dále jen soli). Teprve když dostaneme méně než 0,2 g soli na den, dostaví se tzv. solný hlad….známý u zvířat.
Většina lidí trpí nedostatkem soli, i když jejich těla jsou přesycena NaCL. Průměrná spotřeba kuchyňské soli na osobu v dnešní západoevropské kultuře je cca 12 – 20 g denně. Tělo identifikuje kuchyňskou sůl jako agresivní buňkový jed, jako nepřirozenou agresivní substanci, kterou díky své inteligentní vlastní ochranné funkci chce opět co nejrychleji vyloučit. Náš organismus dokáže vyloučit přes ledviny pouze 5 – 7 g kuchyňské soli denně (v závislosti na věku, postavě a pohlaví). Proto jsou naše vylučovací orgány permanentně přetěžovány. Také skoro v každém konzervovaném produktu je Na Cl obsažena jako konzervační látka, takže i kdyby člověk doma už vůbec nesolil, přijme více kuchyňské soli než-li je vůbec schopen vyloučit.

Přebytečnou kuchyňskou sůl, kterou nebylo tělo schopno vyloučit se snaží formou izolace zneškodnit. To se děje tak, že tělo obklopí molekuly NaCl molekulami vody, tím ionizuje natrium a chlor, čímž se NaCl neutralizuje.
Voda k tomuto nutná však pochází z našich vlastních tělních buněk. Naše tělo musí tuto vysoce-strukturovanou buněčnou vodu obětovat aby zneutralizovalo NaCl. Při tomto procesu tyto buňky, kterým je odebrána voda, odumírají.

 

 

DALŠÍ NÁSLEDKY KONZUMACE KUCHYŇSKÉ SOLI

Dalším následkem konzumace kuchyňské soli je tvorba překyselených edemů (otoků) a celulitidy (vodní pokožky). Na každý gram NaCl, který už nemůže naše tělo vyloučit potřebuje 23 g buněčné vody. Je-li obsah NaCl přesto ještě moc vysoký tělo ho opět zkrystalizuje. K tomu využívá organismus zbytkové stavební části živočišných bílkovin, které jsou obsaženy např. v mléce. Ty jsou pro tělo jinak bezcenné, dále nevyužitelné a musí se jich zbavit.

Při tomto procesu vzniká kyselina močová. Pokud se tělu nepodaří tuto kyselinu vyloučit, sloučí se dále s NaCl a rekrystalizují spolu. Přednostně tento proces probíhá na kostech a kloubech. Následky této rekrystalizace jsou revmatické onemocnění jako dna, arthrosa a artritida. Také tvorbu ledvinových a žlučových kamenů lze připsat na vrub sloučení NaCl s kyselinou močovou. Rekrystalizační proces je tedy nouzové řešení buněk a orgánů, které tělo krátkodobě chrání před nevratnými škodami, způsobenými nezodpovědnou konzumací potravy. Dlouhodobě ale působí pro tělo jedovatě, jelikož škodlivé substance nejsou vylučovány.

 

Himalájská sůl - léčivé účinky

Krystalické sole z Himalájí jsou používány v rámci lékařských studii a splňují všechny požadavky a jsou nabízeny také na západním Evropském trhu. V dnešní době již pracují stovky lékařů a terapeutů velmi úspěšně se starým věděním o spojitostech přírodních celků. Už tisíce let léčí doktoři různých kultur všemožné zdravotní obtíže ničím jiným než vodou a solí.

V Asii ji používají už tisíce let jako levný, ale účinný prostředek při rýmě, onemocnění kůže nebo problémech se spánkem. Vyzkoušejte ji i vy.
Má světle růžové nebo modrofialové odstíny a krystaly větší než kandovaný cukr. Himálajská krystalová sůl má sice chuť obyčejné kuchyňské, ale vypadá jinak a je dražší (za 1kg v bioprodejně zaplatíte asi 100 Kč). Tahle investice se ale vyplatí. Je totiž plná látek, které náš organismus potřebuje, dokáže je dobře zpracovat a využít a díky složení má skvělé léčivé účinky.

 

KRYSTALY PLNÉ ENERGIE

Tento přírodní pokrm je bohatý na esenciální minerály v takové podobě, která je velmi snadno vstřebatelná lidskými buňkami. A to proto že se jedná o sůl v podobě krystalické nikoliv kamenné. Krystaly vznikaly po miliony let obrovským tlakem na sobě ležících hornin a proto jsou minerály a částečky v této soli tak malé a pro tělesné buňky jednoduše vstřebatelné. (Sůl je koloidální)

Vysoká bioenergetická hodnota soli je zajištěna velkým množstvím čistých krystalů. Tělo pro své fungování potřebuje sůl. Krystalická sůl obsahuje 83 minerálů, které jsou obsaženy v těle.

 

* PŘI KOŽNÍCH PROBLÉMECH

Koupel z himálajské soli na pročištění pokožky při suché, nebo naopak mastné kůži na regeneraci a osvěžení připravíte takto: na jednu běžnou koupel potřebujete minimálně 1 kg soli.
Vanu naplňte do čtvrtiny horkou vodou, přidejte sůl, nechte rozpustit a pak dopusťte zbytek vody. Měla by být teplá maximálně 37 stupňů Celsia. Nepoužívejte žádné další přípravky do koupele ani mýdla. Lázeň si dopřejte 30 minut. Pozor! Při problémech se srdečně cévním oběhem se raději poraďte s lékařem.

 

* PROTI RÝMĚ

Výplach nosu v rámci denního čištění, při alergiích a zánětu nosních dutin dělejte takto: dejte rozpustit 3 g soli, případně 9 ml roztoku do 300 ml vlažné vody a dobře promíchejte. Tímto roztokem naplňte sprej a několikrát denně si nos propláchněte.

 

* PŘI ZÁNĚTECH V ÚSTECH A KRKU

Výplach úst solným roztokem pomáhá při zánětu sliznice, proti zápachu z úst a zubnímu kameni. Jednou až třikrát denně po dobu jedné minuty kloktejte roztok a pak ho vyplivněte. Kloktání při zánětu krku: do 6 ml roztoku přidejte 200 ml teplé vody a kloktejte třikrát denně 30 vteřin.


 

* PÉČE O NOHY A PROBLÉMY SE SPÁNKEM

Pokud máte zrohovatělou kůži, trpíte syndromem studených nohou nebo vás trápí plíseň, připravte si koupel na nohy. Na každých 10 l vody potřebujete 100 až 200 g soli. Nejprve ji rozpusťte v litru vroucí vody, pak doplňte zbylou vodou. Nohy do koupele ponořte na 10 až 20 minut, neutírejte je, ale nechte volně uschnout. Tato lázeň vám pomůže i v případě, že máte problémy se spánkem a nedaří se vám usnout.

Navíc celková koupel s himalájskou solí působí detoxikačně a dělá tělní tekutiny zásaditější.



Více zde: http://www.zivepoteseni.cz/news/himalajska-sul-objevte-jeji-lecivou-silu/